Gåstavar från BungyPump

Svenska BungyPump är en internationellt känd tillverkare av gåstavar som flera år i rad blivit utnämnda till marknadens bästa. På grund av sin inbyggda fjädring blir effekten av promenader med dessa stavar ännu högre än vid vanlig stavgång. Är du på jakt efter en ny träningsform? Med stavar från BungyPump får du en effektiv men lättillgänglig träning som passar de allra flesta.

BungyPump gåstavar med fjädring

Gåstavarna från BungyPump skiljer sig från andra stavar på så sätt att de har inbyggd fjädring. Fjädringen ger kroppen extra mycket motstånd när staven trycks ner i marken, vilket innebär att du i varje steg pressar ner en kraft på upp till 10 kg, beroende på stavtyp. Gåstavar med fjädring gör helt enkelt dina promenader ännu effektivare än vanlig stavgång. Du bränner fler kalorier samtidigt som du får bättre träning av dina muskler.


Träning med stavar från BungyPump aktiverar 90% av kroppens muskler och dessutom är rörelsen mycket skonsam för axlar och leder. Dessutom får du upp till 77% högre förbränning när du promenerar med dessa gåstavar än vid en vanlig promenad, samtidigt som du förbättrar din kondition. Stavarna från BungyPump är tillverkade i Sverige och lovordas från såväl elitidrottare som motionärer och medicinska experter.


BungyPump är optimala gåstavar för äldre

Många äldre har svårt att hitta en träningsform som är effektiv samtidigt som den skonar kroppen. Om du är äldre och önskar att komma igång med din träning är stavgång därför ett riktigt bra alternativ. För det första är gåstavar skonsamma mot både leder och muskler och dessutom hjälper stavarna till att utveckla en känsla av balans och samordning. Stavgång har även en positiv effekt på cirkulationen, vilket förebygger stroke.


Träning med BungyPump gåstavar är en väldigt lättillgänglig träningsform och träningspasset kan börja direkt utanför ytterdörren. För många äldre kan stavgång även bli till en social aktivitet, då det är möjligt att gå bredvid en vän eller en partner och prata under träningspasset. På de flesta orter arrangeras det dessutom klasser i stavgång som genomförs i grupper.


Fördelar med att gå med stavar

Fördelarna med stavgång är många - och fördelarna med stavar från BungyPump är ännu fler. För det första belastar du kroppen mycket mindre vid stavgång än vid t.ex. löpning - någonting som minimerar risken för skador. Detta gör stavgång till en särskilt lämplig träningsform om du lider av knä- eller ryggsmärtor.


Stavgång är en mycket mer effektiv träningsform än vanlig gång. Om rätt teknik används och träningen tas på allvar kan du faktiskt nästintill fördubbla förbränningen mot en vanlig promenad. Genom att aktivera armarna med stavarna tränas även överkroppen, och dessutom höjs både puls och kaloriförbränning. En annan fördel med stavgång är att det är en form av konditionsträning som aktiverar alla kroppens muskler samtidigt. Genom en ökad balans gör stavarna att varje gångsteg blir något längre, vilket aktiverar både lårens baksida och sätesmusklerna. Stavarna bidrar även till en bättre rotation i ryggraden, vilket också ökar såväl steglängd som energiförbrukning. Enkelt uttryckt är alltså stavgång en enkel träningsform med mängder av fördelar för hälsan.


Hur långa ska gåstavar vara?

För att få ut så mycket av din stavgång som möjligt och framförallt för att kunna använda rätt teknik är det viktigt att du har rätt längd på dina stavar. De flesta menar att gåstavarna ska vara ca 70% av kroppslängden, men detta kan variera med ca 5 cm plus eller minus, beroende på träningsintensiteten. En annan riktlinje att gå efter är att armvinkeln ska vara 90 grader. Om du lider av problem med nacke eller axlar så ska staven vara ungefär 5 cm kortare än det som rekommenderas för kroppslängden, medan en ordentligt vältränad person kan använda en något längre stav.


Gåstavarna från BungyPump är så kallade teleskopstavar, vilket innebär att du själv ställer in längden på staven så att de passar dig och din kroppslängd perfekt. Du justerar längden på stavarna genom att vända staven upp och ner och hålla i mellanröret och vrida på underröret på gåstaven.


Köp gåstavar från BungyPump på bActive.se

Här hos bActive hittar du flera av de modeller av gåstavar som BungyPump erbjuder samt extra tillbehör till stavarna så som extra gummifötter, förvaringsväskor, extra stavspetsar och gummifötter med ispigg. För nybörjaren passar staven BungyPump Pink Charity utmärkt, då den saknar extra motstånd.


För motionären som önskar lite intensivare träning säljer vi på bActive även flera gåstavar från BungyPump med motstånd. Om du söker ett lite lättare motstånd passar staven BungyPump Slimline med ett motstånd på 4 kg utmärkt, medan den med lite mer träningserfarenhet fördelaktigt kan använda sig av bungyfamiljens värsting - BungyPump Power - med ett motstånd på hela 10 kg. För dig som själv önskar att justera motståndet rekommenderar vi gåstavarna BungyPump Walkathlon, de har nämligen ett motstånd som kan ändras från 4 till 6 kg, efter motionärens egen utveckling eller intensitetsönskan.


Om du klickar dig in på de enskilda produkterna här på sidan kan du läsa mer om de olika gåstavarna - så att du hittar de stavar som passar dig allra bäst.