Recurvebåge

Denna typ av pilbåge är nog den absolut mest klassiska, och inte undra på. Recurvebågen är enkel att skjuta med och dessutom används den av allt från nybörjare till olympiska skyttar. Läs mer om recurvebågar här på sidan och upptäck vårt urval av handplockade recurvebågar för både barn och vuxna.

Vad är en recurvebåge?

Pilbågens fader - recurvebågen kan till mångt och mycket beskrivas som en riktigt klassisk pilbåge. Mekaniken som denna typ av pilbåge bygger på är simpel - ju mer du drar upp bågen, desto tyngre blir det. Precis som andra pilbågar har recurvebågen en stock och två så kallade lemmar. Hos bActive hittar du både en recurvebåge i trä och recurvebågar i aluminium.

Recurvebågen är den typ av pilbåge som är vanligast när det kommer till tävlingsskytte, och dessutom är det den som används vid olympiskt bågskytte. Trots att denna typ av båge ofta används i tävlingssammanhang är den också en utmärkt nybörjarbåge - och passar såväl barn som vuxna.

En bra recurvebåge för nybörjare

För dig som är nybörjare, eller har gått i tankar om att börja med bågskytte kan just en recurvebåge vara ett bra val. För det första är bågen lätt att manövrera och det krävs inte mycket för att lära sig att skjuta med den. Pilhastigheten är dessutom inte lika hög som när du skjuter med t.ex. en compoundbåge, vilket gör den lämplig även för yngre skyttar. En annan fördel med recurvebågen är att den rent generellt är något billigare än compoundbågen, så det är inte en alltför stor investering för den som gärna vill prova på bågskytte som hobby. 

För dig som önskar att börja med bågskytte rekommenderar vi att du söker dig till din närmaste bågskytteklubb. På så sätt kan du bli introducerad till bågen på bästa möjliga vis, och dessutom möter du andra pilbågsintresserade.

Recurvebåge för barn

Om ditt barn önskar att börja med bågskytte är recurvebågen en perfekt båge att börja med. Det kan vara en bra idé att införskaffa sig ett pilbågsset för att börja. Här hos bActive hittar du t.ex. ett pilbågsset för barn som passar bra till de yngsta, då pilarna har sugproppar istället för pilspetsar för att göra dem säkrare. Sugproppspilarna kan allt efter barnet blir större och blir en skickligare skytt bytas ut mot pilar med vanlig spets.

Om du vill läsa mer om de olika recurvebågarna kan du klicka dig in på deras produktsidor.