Step up brädor

En stepup bräda är ett mångsidigt träningsredskap som är särskilt bra för benträning. Step up brädor gör det enkelt att hålla sig i form utan några större förberedelser. Placera brädan på golvet och börja med dina step up bräda övningar. Det är både en enkel och effektiv form av hemmaträning.

Vad är step up bräda övningar bra för?

Step up brädor kan användas hemma, men du hittar dem även på de flesta gym. När du gör step up bräda övningar är det möjligt att träna hela kroppen. Denna form av träning är ett effektivt sätt att förbränna kalorier och förbättra konditionen, utan att ta upp för mycket av golvytan.

Med step up bräda övningar kan du antingen fokusera endast på benen, men om så önskas kan brädan även användas för att träna både armar och mage. Fördelen med en stepup bräda är att övningarna har en låg belastning på skelett och leder, men samma höga intensitet för hjärta och blodcirkulation som löpning.

Om du gör step up bräda övningar endast ett par minuter om dagen framför TV:n kommer du inom kort att märka skillnad i din kondition och din koordinationsförmåga. Mer än så behövs inte!

Vi har även andra redskap till att träna hemma.

Vilken stepup bräda ska du välja?

Step up brädor har olika funktioner, därför bör du överväga vilka funktioner eller egenskaper som du vill att just din bräda skall ha.

Några exempel på de vanligaste funktionerna är till exempel:

  • Halkfri yta

  • Höjdsjustering

  • Material av slitstark plast

Hos bActive har vi en stor fokus på att våra produkter håller en hög kvalitet eftersom vi så klart vill att våra kunder ska få den bästa möjliga träningsupplevelsen. Detta gäller naturligtvis även våra step up brädor. En av de bästa step up brädor på marknaden är vår Reebok stepup bräda. Det som gör just denna stepup bräda till en av de bästa på marknaden är att den:

  • Har en stabil konstruktion

  • Har 3 höjdinställningar

  • Håller i många år

  • Har en halkfri yta, både på ovansidan och vid fötterna

Vi rekommenderar alltid att du investerar i en stepup bräda med en halkfri yta samt halkfria fötter. Detta minskar risken för träningsskador.

Om du är ute efter lite extra utmaning när du gör dina step up bräda övningar har vi även andra träningsbänkar och utrustning för hemmagym som kan användas samtidigt som du gör övningarna.

Skräddarsy din egen träning med en stepup bräda

Med step up brädor är nästan all sorts träning möjlig. Skräddarsy ditt träningsprogram till ditt humör. Vill du träna benen en dag, armarna den nästa och magen den tredje? Inga problem! När du gör step up bräda övningar kan du träna praktiskt taget alla muskelgrupper på ett minimalt utrymme. Det blir inte lättare.

Bara din fantasi sätter gränserna. Och det bästa av allt är att när du är klar med träningen kan du snabbt och smidigt packa undan brädan igen. . 

Är du fortfarande inte övertygad? Kontakta vår kundtjänst eller skicka ett mail till info@bactive.se så hjälper vi dig att sluta tveka! Vi strävar efter att ge den bästa kundservicen och svara på förfrågningar inom kort.