Crosstrainer

En crosstrainer kombinerar rörelser från både löpning och cykling och är därför en riktigt effektiv träningsmaskin där du själv kan bestämma intensiteten. På gym är crosstrainers populära maskiner som många tycker om att använda eftersom de aktiverar hela kroppen och på så sätt ger dig styrketräning av kroppens stora muskelgrupper samtidigt som du tränar konditionen.

Crosstrainern är en mycket allsidig träningsmaskin

Om du vill komma igång med hemmaträningen är en crosstrainer nästintill ett måste på grund av maskinens många fördelar. För dig som har mycket plats där hemma, kanske till och med ett hemmagym, kan du supplera din träning med löpning på löpband och på så sätt variera din träning ännu mer.

Vi erbjuder crosstrainers från en av Europast hetaste sportleverantörer Gymstick samt Titan.

Varför ska jag välja en crosstrainer?

Crosstrainers kombinerar både konditions- och styrketräning och tränar dessutom hela kroppen på en och samma gång. Rörelsen på en crosstrainer efterliknar den naturliga kroppsrörelsen från när vi går, springer eller joggar och av den anledningen känns det naturligt för de flesta att träna på denna typ av maskin.

Oavsett om du vill komma i bättre form, förbränna kalorier, träna hela kroppen eller bara röra på dig lite mer kan du med fördel välja en crosstrainer. Crosstrainern ger dig ett kardiovaskulärt träningspass där du kan välja intensitet både genom rörelsetempot och det inställda motståndet/nivån. Den delen av kroppen som arbetar hårdast är benen och sätesmusklerna, men genom att använda armarna aktivt tränar du på samma gång även rygg, mage, axlar och armar.

Här nedan kan du se en översikt över de muskelgrupper du aktiverar när du använder en crosstrainer:

Lår - Sätesmuskler - Ben - Magmuskler - Rygg - Axlar - Över- och underarmar, bland annat biceps och triceps - Bröstmuskler

Träning på en crosstrainer är dessutom en effektiv träningsform om du önskar att gå ner i vikt eftersom de stora muskelgrupperna är mycket involverade vilket ökar förbränningen.

Crosstrainer är en skonsam men effektiv träningsmetod

Träningsmetoden är oerhört skonsam mot leder och ben eftersom rörelserna är likadana hela tiden. Till skillnad från löpning stannar fötterna kvar på plattorna under hela träningspasset och du undviker på så sätt de hårda och kraftiga “stötarna” som märks i såväl benen som ryggen.

En crosstrainer används ofta i förbindelse med cardio/konditionsträning, men många väljer även att använda maskinen som uppvärmning innan styrketräning eftersom både muskler och leder värms upp ordentligt så att skador undviks.

Kom ihåg rätt teknik när du använder crosstrainern

När du använder en crosstrainer är det viktigt att du har en korrekt teknik för att få ut så mycket av din träning som möjligt och samtidigt undviker skador.

Din överkropp ska vara i en rak position när du tränar på en crosstrainer. Du bör även stå så naturligt som möjligt och undvik att svanka i ryggen, böja i höften eller pressa rumpan bakåt. Dina ben ska vara lätt böjda och bör inte sträckas igenom helt och hållet när du tar ett “steg”. Håll armarna i en naturlig förlängning av kroppen och undvik att hålla för högt upp på handtagen. Läs vår köpguide för Crosstrainer.

Crosstrainers till bästa pris

Hos bActive hittar du ett brett sortiment av crosstrainers från flera olika märken och i olika prisklasser. Alltså kan du vara säker på att du hittar en som passar till just ditt behov. Crosstrainer IC 3.0 från Gymstick garanterar en prisvänlig och bra maskin med 12 olika träningsprogram och 16 olika motståndsnivåer. Om du däremot är på jakt efter Rolls-Royce modellen av crosstrainers rekommenderar vi Crosstrainer Pro Cross 50 från Gymstick som har massvis av olika funktioner och mätenheter så som fettprocent, effekt, kalorier och puls.