Wallball- slamballs-Medicinball

Det finns många olika modeller av träningsbollar, bland annat en klassisk medicinboll, som du kan läsa om längre ner på sidan. Här hittar du alla typer av träningsbollar som används till hemmaträning. Alla uppblåsbara bollar har ett anti-burst-system som gör att de inte spricker när de är uppblåsta.

Varför du bör investera i en träningsboll

En träningsboll är ett redskap som stärker hela kroppen och hjälper till att förebygga skador. De muskelgrupper som tränas när du använder en träningsboll i ditt träningsprogram är bland annat ryggen, magen och de mindre musklerna kring lederna. Träningsbollar används ofta av rehabiliteringsspecialister eftersom det är en mer skonsam träningsmetod.

Om du redan har en träningsboll kan du se om det finns annan träningsutrustning som du kan behöva för att träna hemma.

Hur används de olika sorters träningsbollar?

Bactives sortiment består av olika träningsbollar som används till olika typer av träning. Men hur vet du vilken boll som är rätt för dig och dina behov?

  • Medicinboll

En medicinboll är en tyngre boll med handtag i sidorna. Denna typ av träningsboll används vanligtvis vid styrketräning. Medicinbollar används vid funktionell träning eller teknisk inriktad träning. Med denna typ av boll ligger fokus på bålmuskulaturen samt muskelgrupperna i axlar och armar.

  • Slamball

En slamball är en boll som används vid funktionell träning och crossfit. Den kallas slamball eftersom den tål att kastas hårt mot golvet eller väggen. Själva bollen har inte någon bounce eller studs i sig. 

  • Pilatesboll

En pilatesboll går även under andra namn, såsom “yogaboll” eller “gymboll”. Denna boll används vanligtvis till lite försiktigare träning där fokus ligger på stretchning och utsträckning. En pilatesboll används främst av rehabiliteringsspecialister.

  • Massageboll

Precis som namnet antyder används den här typen av boll till massage. En massageboll kan användas antingen på golvet eller mot en vägg och placeras sedan på den muskelgrupp som har behov för en mer djupgående massage.

Om du fortfarande är osäker på skillnaden mellan de olika träningsbollarna i vårt sortiment kan du klicka dig in på de olika produkterna och läsa mer om dem där.

Är en träningsboll rätt för dig?

Om du har upptäckt att de olika träningsbollarna trots allt inte är rätt utrustning för dig och dina behov erbjuder vi även andra fysiska träningsredskap. Det kan hända att det du söker går att hitta där.