Löpband

Ett löpband är ett bra träningsredskap för dig som vill träna hemma. Med ett löpband hemma kan du anpassa träningen till din egen nivå och dina personliga mål, oavsett om det handlar om viktminskning eller en snabbare kilometertid kan det vara rätt val att investera i ett löpband. Om du önskar lite extra utmaning kan du välja ett löpband med lutning.

Löpband - en allsidig träningsform

Varför löpträna? Löpning kallas även kretsloppsträning. När du springer använder du hela kroppen på en gång och förebygger flertalet livsstilssjukdomar. 

Genom att löpa minskar du risken för blodproppar och hjärtinfarkt, samtidigt som du stärker kroppens förmåga till att reglera blodsockret och förebygger diabetes. Dessutom stärker du även dina leder, dina lungor och ditt skelett.

Löpband vs löpning utomhus

Vilket underlag föredrar du att springa på? Är det ytan på ett löpband eller är det underlaget i naturen? Båda typer av underlag är bra för dig, så valet beror snarare på vilken typ av utmaning du önskar.

Löpning utomhus utmanar dig både fysiskt och mentalt. Huvudet måste koncentrera sig mer på att hålla samma konstanta hastighet och kroppen pressas av den ojämna terrängen.

Att löpa på löpband är mindre utmanande, men det ger dig ändå ett effektivt träningspass. Du får samma plana underlag under hela din löptur och maskinen håller en konstant hastighed för dig. Den här lösningen är optimal för dig som nybörjare och vill börja med löpträning eller för dig som har ett personligt mål att förbättra din löptid.

Vi har flera olika löpband från många märken. Hos oss hittar du bland annat märken som:

  • Assault

  • Adidas

  • Gymstick 

  • Titan 

  • Master 

De olika märkena har alla sina egna funktioner och tillbehör. Fundera därför på vad ditt personliga träningsmål är och vad du vill att löpbandet ska göra för att du ska kunna nå ditt mål.

Du kan också läsa lite mer om löpbanden är på sidan innan du bestämmer dig för vilket du vill investera i. Hos bActive hittar du även andra redskap för att träna hemma, som kanske kan hjälpa dig att nå dina mål. Om du gärna vill ha lite extra utmaning rekommenderar vi att du provar ett löpband med lutning.

När är det bäst att löpträna?

Vilken tid på dagen är det bäst för din kropp att springa på löpbandet? Studier visar att den bästa tiden att springa är på morgonen. Att springa på morgonen hjälper dig att koncentrera dig och lära dig bättre under dagen. Att springa på kvällen däremot kan göra kroppen orolig och bidra till sömnsvårigheter. 

Bestäm vilken tid på dagen som passar ditt schema för ett träningspass på löpbandet.

Vi på bActive vill ge dig den bästa möjliga kundservicen så om du har några frågot eller behöver råd om vilket av de två löpbanden du har tittat på som är bäst för dig, kan du ringa till vår kundtjänst eller skicka ett e-mail till info@bactive.se, så svarar vi inom kort.