Motionscykel

När vädret är för dåligt för att ta en cykeltur i skogen är en motionscykel för inomhusbruk det perfekta alternativet. Med en träningscykel kan du cykla inomhus och få lika mycket träning som om du hade varit ute på en vanlig cykeltur. Kolla in vårt breda sortiment och hitta den motionscykel som passar för just din konditionsträning hemma.

Varför köpa en motionscykel?

En motionscykel är perfekt till dig som vill ha utrustning till träning hemma, oavsett om du är van vid träning eller om du är nybörjare. Med en motionscykel blir din konditionsträning effektiv samtidigt som den är skonsam för dina leder.

Genom att träna konditionsträning på en konditionscykel får du en effektiv kaloriförbränning, vilket främjar viktminskning och styrketränar din kropp, och dessutom kan du kontrollera både svårighetsgrad och hastighed under träningen.

Vilken träningscykel ska du välja?

Alla våra motionscyklar skiljer sig från varandra. Just därför har vi gjort en översikt med vad du bör tänka på när du ska välja en ny motionscykel till ditt hemmagym.

 • Pris
  Fundera över hur mycket du vill betala för cykeln. Motionscyklar har olika egenskaper och funktioner. Ju högre pris, desto högre kvalitet har cykeln och desto fler funktioner har den. Vi menar att det alltid lönar sig att lägga till lite extra för en lyxigare motionscykel. Då får du även en cykel som håller längre.

 • Syftet med köpet
  Innan du investerar i en ny motionscykel bör du fundera över vad cykeln ska användas till. Hur mycket tid kommer du att tillbringa på den? Kommer den att vara där endast för att kunna bränna av lite extra energi, eller kommer du att träna upp till något speciellt och använda cykeln flera timmar i veckan? Tänk på vilka egenskaper och funktioner du vill att cykeln ska ha. Behöver du ett justerbart säte, en hållare för vattenflaskor, en display, mm?

 • Storleken på din motionscykel
  De flesta motionscyklar kan justeras till din längd, men om du är över 2 meter lång rekommenderas det att du överväger att investera i en större motionscykel. På så sätt kan du se till att den är stabil och säker när du använder den.

Motionscyklar från kända märken

Hos bActive hittar du de bästa motionscyklar från de bästa märkena. Vi har motionscyklar från märken som:

 • Reebook

 • Master

 • Monark 

 • Titan

 • Monark Sports

 • Medical

Varje märke har olika kvaliteter, så när du hittar en motionscykel som du tycker är intressant kan du trycka på produkten här på sidan och läsa om vad som skiljer den från andra cyklar. Vissa av märkena är bra för konditionsträning, medan andra är bra för rehabilitering.