Rehabilitering

Har du precis börjat med rehabilitering och behöver göra rehabiliteringsövningar hemma? Det är viktigt att upprätthålla övningarna för att få bästa möjliga resultat och därför krävs det också rätt utrustning. Här på sidan hittar du all rehabiliteringsutrustning som du behöver för din hemrehabilitering.

Varför rehabilitering?

Syftet med rehabiliteringen är att hjälpa dig att återfå den fysiska styrka du hade innan du skadades. Med hjälp av rehabiliteringsutrustning och rehabiliteringsövningar som är anpassade till din skada är detta möjligt med tiden. Rehabilitering är en lång process och du kommer inte att återfå din styrka och bli 100% dig själv från en dag till en annan.

Rehabiliteringsövningar

I samråd med en specialist eller en läkare kommer du att få rehabiliteringsövningar för att upprätthålla din träning och få bukt med skadan. På så sätt stärks området och skadan blir mindre märkbar. Dessa övningar kan göras både tillsammans med specialister och ensam hemma hjälp av rehabiliteringsutrustning.

Exempel på ett par övningar kan vara:

  • Övningar för knäna
    En bra övning för att rehabilitera knät är att använda en träningsboll. Genom att placera en fot på bollen, lyfta bäckenet och sträcka det andra benet stärks knät utan att överbelasta resten av underkroppen.

  • Övningar för armbåge
    En bra övning för rehabilitering av armbågen är att stå upp och sträcka armen med den skadade armbågen ned bakom ryggen, samtidigt som du flätar ihop fingrarna och trycker med den friska armen.

Efter övningen rekommenderas att du tar på dig ett armbågsskydd för att undvika att armbågen belastas ytterligare.

Varför ska man göra hemrehabilitering?

För att få bästa möjliga resultat av din träning är det viktigt att du har en rutin och upprätthåller denna. Det samma gäller när det kommer till rehabilitering. Genom att ha en bestämd rutin och vissa bestämda rehabiliteringsövningar kommer du både att se och känna en skillnad i symtomen på skadan snabbare.

Därför är rehabilitering en fråga om ett samarbete mellan dig och en specialist, där ni tillsammans skapar ett träningsprogram med övningar som är anpassade till din skada och ditt schema. Ju snabbare du får igång en hållbar träningsrutin, desto snabbare kommer du att märka en förbättring av det skadade området. Förutom hemrehabilitering har du vanligtvis regelbundna möten med specialisten, där ni gör övningar tillsammans och genomgår nya träningsprogram tillsammans i deras lokaler.

Hos bActive erbjuder vi ett brett utbud av rehabiliteringsutrustning. Vi har bland annat utrustning för: 

  • Knäskador

  • Ryggskador

  • Armbågsskador

Om du vill veta mer om de olika typerna av rehabiliteringsutrustning och vilka övningar de kan användas till kan du klicka på de enskilda produkterna och läsa mer om dem.


Vi har även ett stort sortiment av utrustning till att träna hemma.