Roddmaskin

Hos bActive hittar du flera olika typer av roddmaskiner som garanterat kommer att passa dig. Du hittar även ett stort utbud av billig träningsutrustning så att du kan supplera din roddmaskin och på så sätt uppnå bästa möjliga träning.

Varför ska jag välja en roddmaskin?

Roddmaskiner aktiverar och tränar hela kroppen på en och samma gång samtidigt som träningen är skonsam för leder och ben. När du tränar på en roddmaskin tränar du både kondition, styrketräning och mobilitet på samma gång som du uppnår en hög förbränning.

När du tränar på en roddmaskin är det viktigt att du har rätt teknik för att undvika skador och uppnå bästa möjliga resultat.
Många tror felaktigt att det är armarna som gör det största jobbet, men sanningen är den att mycket av träningen ligger i ryggen och benen. När du drar kroppen bakåt är det viktigt att du spänner rygg- och bålmuskulatur samtidigt som du trycker ifrån med benen. På detta vis undviker du att få mjölksyra i armarna eftersom det är benen som gör det tunga jobbet.

Vilka muskelgrupper tränas av roddmaskiner?

Träning på roddmaskin är en multifunktionell träningsform som tränar flera olika muskelgrupper samt kondition. Roddmaskiner är bl.a. bra för:

Kretsloppsträning:

Det är viktigt att träna en typ av kretsloppsträning regelbundet eftersom det bidrar till att förbättra kroppens generella hälsa markant. Denna typ av träning stärker bl.a. hjärtat och minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar samt livsstilssjukdomar.

Kondition:

Vid träning där svetten rinner och pulsen stiger stärker du din kondition. Detta ger större frihet i vardagen och en hälsosammare kropp.

Att bygga muskler:

Roddmaskiner aktiverar alla de stora muskelgrupperna inklusive lår, sätesmuskler, armar, rygg och mage.

Ryggproblem:

Ryggmuskulaturen stärks på en roddmaskin samtidigt som träningsformen är förhållandevis skonsam mot såväl kropp som rygg. Personer med ryggproblem mår därför oftast bra av att träna på roddmaskin.

Skonsam träning av muskler och leder:

Roddmaskinen är en av de mest skonsamma maskinerna för kroppens leder och muskler. Det är dock viktigt att använda rätt teknik för att undvika skador. Kom ihåg att ha tålamod i början så att du kan bygga upp en hälsosam roddteknik.

Träning och ökad styrka av bålmuskulaturen:

Bålen består av bl.a. mag- och ryggmuskler och det är just bålmuskulaturen som bidrar till att vi kan stå upprätt och ger oss en hälsosam och stark kropp. En roddmaskin tränar hela din bålmuskulatur.

Hos bActive hittar du flera olika typer av roddmaskiner

Det finns olika typer av roddmaskiner som alla är uppbyggda på olika sätt. Hos bActive har vi följande varianter:

Elastiskt motstånd: Justeras med elastiska band som skapar motstånd. En bra och prisvärd lösning.
Vattenmotstånd: Ger motstånd med hjälp av rotation i vatten vilket bidrar till en mjuk och dynamisk träningsform. Tyst med ett naturligt ljud från vattnet.
Magnetiskt motstånd: Det magnetiska motståndet garanterar en jämn, stabil och fin roddrörelse. Den här typen av motstånd låter inte så mycket och passar därför perfekt för hemmabruk om du bor lyhört.
Luft- och magnetbroms: Den här typen finns vanligtvis på gym. Ger bra motstånd och gör det möjligt att ställa in flera olika nivåer och inställningar.