Hantlar

Genom träning med hantlar kan du få en bra och varierad träning och uppnå goda resultat. Många träningsövningar kan göras med endast hantlar eller så kan du välja att lägga till en hantel till en annars lätt övning med kroppsvikt för att utmana dig själv och göra det svårare.
Hos bActive hittar du hantlar med olika vikter så att du enkelt kan hitta den typ av hantel som passar just dig och den övning du tänkt dig.

Hantlar till hemmet

Tycker du inte om att gå till ett gym, eller bor du långt bort från ditt närmaste gym? Eller har du kanske en stressig vardag och därför svårt att klämma in träningen utan att gå på kompromiss med det som du helst lägger din tid på? Oavsett vad din anledning till att träna hemma är så är du långt ifrån den enda. Det har nämligen blivit riktigt populärt att träna i sitt eget hem och med hantlar kan du utmana dig själv lite mer.

Oavsett om du väljer en enkel hantel, flera hantlar eller till och med ett hantelset, kan du enkelt förvandla vardagsrummet till ditt eget privata gym. Och det bästa är att det inte tar upp särskilt mycket plats när du ska plocka undan dina hantlar igen. Övningarna kräver inte heller särskilt mycket plats så det finns nästan inte något lättare eller bättre sätt att träna hemma.

Träna effektivt med ett hantelpaket

När det kommer till träningsövningar med hantelset är möjligheterna nästan oändliga. I många övningar kan viktstänger och viktplattor oftast bytas ut mot en enkel hantel eller två hantlar, men du kan även inkorporera hantlar i andra övningar för att göra dem svårare och mer utmanande. Många övningar som du känner igen från träningsmaskiner kan även de göras med hantlar istället.

Här nedan kan du se några träningsövningar där du enkelt kan lägga till hantlar och få en riktigt bra träning samtidigt som du själv bestämmer vilken vikt som passar dig bäst. Detta är övningar som gör att du tränar hela kroppen.

- Floor press (träning av bröst och axlar)
- Marklyft (träning av ben och sätesmuskler)
- Squats (träning av ben och sätesmuskler)
- Lunges (träning av ben och sätesmuskler)
- Biceps
- Triceps
- Axelpress (träning av axlar)
- Shoulder raises (träning av axlar och rygg)
- Sit ups (träning av mage)
- Tålyft (träning av vader)

Våra hantlar ger dig massor av möjligheter

Hantlar kan användas till många olika övningar men är även primära redskap när du tränar på gym. Hantlar ger dig även möjlighet att själv bestämma progressionen av din träning samt justera vikten.

Hos bActive hittar du ett urval med olika typer av hantlar - några säljs styckvis, medan andra säljs som hantelset med två hantlar av samma vikt i ett paket.
Om du är på jakt efter ett hantelset kan vi rekommendera vårt sortiment från Gymstick. De finns i flera olika vikter och är täckta av ett mjukt lager av vinyl som gör att de är sköna att hålla i. Dessutom är de 8-kantiga så att du slipper att de rullar bort på golvet när du lägger ifrån dig dem.

Om du istället letar efter en enkel hantel som är lite tyngre kan du med fördel välja vår hantel från Ziva på 10 kg. Den har ett bra och stabilt grepp som gör att den är behaglig och säker att hålla i, samtidigt som ändarna är klädda med gummi så att golv och möbler skyddas.