Discgolf Discar

Discen är det absolut viktigaste redskapet när du spelar discgolf. Det finns fyra olika typer av discgolf discar: putter, midrange, fairway driver och distance driver, som alla har sina egna egenskaper och användningsområden. Du hittar alla kategorier av discar till discgolf här på sidan, samt discgolf set som passar utmärkt för nybörjaren. Här nedan kan du läsa mer om de olika kategorierna och vad du bör tänka över när du ska köpa dina första discgolf discar.

Kategorier av discgolf discar

Discar till discgolf delas upp i fyra kategorier: putters, midrange och två typer av drivers: fairway driver och distance driver.

En putter är den typ av disc som används för inspel och putt, eller när du ska kasta på ett kortare håll. Denna typ av discgolf disc är enkelt att kontrollera är avsedda för spellängder från 0 till 70 meter.

Den andra kategorien av discar till discgolf är midrange. Denna typ av disc är mångsidig och effektiv och används för halvlånga utkast eller inspel. Oftast går denna typ av discgolf disc även bra att putta med. De är anpassade för spellängder runt 50-100 meter.

Fairway drivers används för att uppnå kontroll och längd. Denna typ av disc är anpassad till långa utkast där det är viktigt att hålla sig på fairway. Även fast fairway drivers används till långa kast får du god kontroll över kastet. Anpassade för spellängder på ca 70 till 125 meter.

Den sista kategorien av discgolf discar är distance driver. Detta är den typ av disc som används till de allra längsta kasten, för maximal längd. Distance drivers är spetsiga och bredrimmade för att minimera luftmotståndet och därför kunna flyga så långt som möjligt. Anpassade för spellängder över 100 meter.

Att tänka på när du köper dina första discar till discgolf

För den som är nybörjare eller precis ska börja med discgolf kan det kännas som en hel djungel av tillbehör och discgolf discar, och det kan vara svårt att veta var man ska börja och vad man ska köpa. Den som är nybörjare klarar sig gott och väl med en putter disc och en midrange disc, då dessa är absolut lättast att kontrollera. En idé kan vara att köpa några olika varianter av dessa typer av discar för att lära sig hur de beter sig i olika väderlag. Inne på de enskilda produktsidorna för varje disc kan du läsa mer om discarnas egenskaper och prestanda.

Här på sidan säljer vi även discgolf set som passar utmärkt till nybörjaren. Med ett set med tre discgolf discar, en putter, en midrange och en driver kan du komma riktigt bra igång med din nya hobby, utan att behöva lägga ner en förmögenhet på ny utrustning. Beställ dina nya discar till discgolf i dag och låt spelet börja!