Barnskidor

Även de minsta kan få det riktigt kul i snön med dessa skidor till barn. Här på sidan hittar du barnskidor till fantastiska priser och kompletta skidpaket inklusive stavar, så att småttingarna kan njuta av allt det härliga ett snötäckt landskap har att bjuda på. Läs mer om barnskidor och vad ni ska tänka på när ni väljer skidor här på sidan.

Köpa skidor till barn

Här hos bActive älskar vi produkter som uppmuntrar en aktiv fritid. Att introducera ditt barn till vintersporter är ett fantastiskt sätt att främja en aktiv livsstil och skapa underbara familjeminnen. Därför är barnskidor den perfekta investeringen för en lyckad vinter. Att välja rätt par barnskidor är avgörande för deras komfort och säkerhet, och det finns några viktiga faktorer att tänka på när du köper skidor till barn.

Först och främst är det viktigt att tänka på skidornas storlek och vikt. Barnskidor är speciellt utformade för att passa mindre kroppar och erbjuder optimal stabilitet och balans. Innan du gör ditt köp, mät ditt barns längd och vikt för att välja rätt storlek och viktklass. Skidor som är för långa eller korta kan påverka ditt barns prestation och komfort.

Säkerheten är alltid högsta prioritet när det gäller barnskidor. Kontrollera att skidorna är utrustade med säkra och justerbara bindningar som passar ditt barns skostorlek. Bindningarna bör vara lätta att justera och enkla att öppna och stänga för att underlätta på- och avtagning. Det är också viktigt att se till att bindningarna är korrekt inställda för att undvika skador och olyckor. De skidor till barn som säljs hos bActive är alla utrustade med justerbara bindningar.

Längdskidor till barn

Längdskidåkning är en aktivitet som passar alla åldrar och förmågor, och som främjar såväl fysisk aktivitet som mental hälsa. Dessutom är längdskidåkning ett utmärkt sätt att upptäcka vår vackra natur, och kanske till och med väcka ett intresse för friluftsliv i en tidig ålder.

De skidpaket till barn vi har här på sidan är speciellt lämpade för längdskidåkning. Den smarta kabelbindningen gör att det inte behövs skidpjäxor för att åka, det går nämligen utmärkt att åka med barnets vanliga vinterkängor. Längdskidor till barn finns i flera olika längder, så att de passar barnets storlek. Bland vårt sortiment finns barnskidor i längderna 90 till 130 cm, så att ni helt säkert hittar ett par skidor som passar just ditt barn. För barn i åldern 0-4 år rekommenderas det att välja skidor i ungefär samma längd som barnet själv är. När det kommer till lite större barn, mellan 5 och 8 år, rekommenderar vi att man räknar på barnets kroppslängd och lägger till mellan 10 och 20 cm.

Edsbyn Barnskidor

De barnskidor vi säljer här hos bActive kommer från det klassiska svenska skidmärket Edsbyn. Dessa skidor till barn av högsta kvalitet är vallningsfria och förmonterade, så att den lilla skidåkaren kan ge sig ut i snön med detsamma - utan en massa förarbete. Detta innebär mer tid till lek och skidåkning ute i snön. Edsbyn Barnskidor passar alldeles utmärkt för såväl nybörjaråkare som till de barn som åkt en hel del skidor tidigare. Klicka in på skidornas produktsidor för att läsa mer om de olika skidmodellerna för att välja den modell som passar just ditt barn allra bäst.