Camping

Camping är verkligen någonting som hör sommaren till. Sverige bjuder på massor av naturupplevelser och fantastiska campingmöjligheter. Här på sidan hittar du ett brett sortiment av allt du behöver till din campingsemester, oavsett om det är på campingplatsen, i trädgården, i skogen eller på fjället.

Att tänka på inför campingsemestern

Camping ute i det fria, en stjärnklar himmel om kvällen, fågelkvitter om morgonen - kan det bli mer avslappnade? Även om många kan lockas av själva idén om en campingsemester kan andra känna sig lite avskräckta av tanken. Vilka campingtillbehör behöver jag? Hur ska jag veta var jag får lov att slå upp ett tält? Funderingarna kan vara många! Här nedan går vi igenom de enklaste aspekterna av campinglivet, vilka tillbehör du behöver och vad du ska tänka på när du campar ute i den svenska naturen.

Campingtillbehör

Det finns mängder av campingtillbehör ute på marknaden, och för dig som inte är särskilt van med campinglivet kan det kännas som en djungel som är svår att hitta rätt i. Här hos bActive hittar du campingtillbehör av högsta kvalitet så att du kan vara säker på att du verkligen kan njuta av din campingsemester. Du hittar tält som passar bra till såväl familjecamping på en campingplats, eller tält som passar bra för vandringar och riktiga naturupplevelser. 

Ett annat tillbehör som är viktigt för din campingsemester är sovsäcken - att kunna hålla värmen under natten är viktigt för en bra upplevelse när du är ute och campar. Här på sidan hittar du flera olika modeller, klicka in dig på produkterna för att läsa mer om deras olika kvaliteter och fördelar. När du är ute och campar är det såklart också viktigt att du har någonting att bära din campingutrustning i. Vi erbjuder flera olika typer av ryggsäckar som passar bra till camping.

Camping i Sverige

Det finns hur många campingmöjligheter som helst i vårt avlånga land. Först och främst har vi i Sverige något som kallas allemansrätten. Det betyder att du utan problem får vistas i nästan alla naturområden - även i skog som är privatägd. Allemansrättens grundregel är simpel: inte störa, inte förstöra. I Sverige får du campa en eller några enstaka nätter på någon annans mark, så länge ni inte är en stor grupp eller stör de boende i området. Om ni är en större grupp som vill på camping i den svenska naturen kan ni helt enkelt fråga de som äger marken om det är okej att ni är där.

För den som inte önskar att vara helt ensam ute i naturen finns det många bemannade campingplatser i landet. Här kan ni campa mot betalning, och då ingår också flera bekvämligheter såsom toalett, dusch, elektricitet och möjligheten att köpa mat. Denna typ av camping föredras av många barnfamiljer, då det härliga med att sova i tält kan kombineras med bekvämligheten av rinnande vatten.

Oavsett vilken form av camping du föredrar så kommer du att hitta det du behöver till semestern här hos bActive.