Träningsmatta

Våra träningsmattor är tillverkade av PVC, vilket är det bästa materialet för att garantera fotfäste under hemmaträning och för att skydda golvet från repor. Träningsmattan finns i olika tjocklekar. Här på sidan hittar du träningsmattor i tjocklekarna 5 cm, 6 cm och 9 cm. De kan användas till praktiskt taget alla träningsövningar.

Varför ska du köpa en träningsmatta till din hemmaträning?

En träningsmatta är närmast ett måste i din träningsutrustning därhemma och den kan användas till många olika hemmaträningsövningar. Den kan vara fördelaktig på flera områden, förutom att skydda golvet gör den dina träningsövningar bekväma och ger dig ett bättre fotfäste. Dessutom är en träningsmatta perfekt för stretching. 

Andra goda skäl att investera i en träningsmatta är: 

  • Den skonar din rygg, dina armbågar och dina knän.

  • Den kräver minimalt med utrymme då den kan rullas ihop efter användning. 

  • Lätt att transportera. Det är bara att rulla ihop mattan och ta med den under armen. 

Om du är mer nyfiken har vi även andra redskap till att träna hemma.

Vilken tjocklek på träningsmatta bör du välja?

Träningsmattor finns i olika tjocklekar och bredder. Valet av tjocklek och bredd på mattan beror på vilka övningar som skall utföras på den.

  • Tunn träningsmatta

En tunn träningsmatta, även kallad en klassisk träningsmatta, kännetecknas av en tjocklek på 1-3 cm. Den här tjockleken är bra för stretchövningar efter styrketräning. En tunn matta kan också användas för yoga och pilates. Det finns dock en liten skillnad mellan en klassisk träningsmatta och en yogamatta. Skillnaden förklaras närmare i nästa avsnitt.

  • Tjock träningsmatta

En tjock träningsmatta har en tjocklek som är över 3 cm. Denna tjocklek är perfekt till enklare styrketräningsövningar. Detta skulle kunna vara träningsövningar som t.ex: 

  • Plankan

  • Situps

  • Armhävningar

Genom att investera i en tjock träningsmatta får din kropp rätt stöd under styrketräningsövningarna och ditt träningsprogram blir bekvämare. På lång sikt besparar du din kropp onödig belastning och du minskar risken för skador.

Alla våra träningsmattor är av god kvalitet, så att ditt träningsprogram blir så bekvämt som möjligt.

Vad är skillnaden på en klassisk träningsmatta och en yogamatta?

Den största skillnaden mellan de två typerna av träningsmattor är deras tjocklek. En yogamatta är oftast något tunnare än en klassisk matta. Den optimala tjockleken på en yogamatta är 0,4-0,6 mm, medan den klassiska mattan har en tjocklek på 1-3 cm.

Du kan använda en klassisk träningsmatta för dina yogaövningar, men du får ut ännu mer av dina yoga- eller pilatesövningar med en yogamatta. Detta beror på att du får ett bättre fotfäste vid 0,4-0,6 mm.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta vår kundtjänst på telefon eller skicka ett mejl till info@bactive.se, så står vi redo att hjälpa dig inom kort.