Träningsmaskiner till ditt eget hemmagym

Träningsmaskiner tar inte upp särskilt mycket plats i hemmet och du har alltid möjlighet att träna precis när det passar dig. I ett hemmagym får du det mesta som du behöver för att få ett ordentligt träningspass, men om du vill ha fler utmaningar eller övningar bör du kolla in vårt stora utbud av träningsutrustning hemma. Här hittar du allt från viktskivor, motionscyklar, hantlar, mattor, boxningskuddar m.m.

Med vårt utbud av träningsmaskiner, eller hemmagym som det också kallas, får du en komplett träningsstation till styrketräning i ditt eget hem. Träningsmaskinen gör att du kan träna de flesta muskelgrupperna och samtidigt göra alla de övningar som du säkert känner igen från ett vanligt gym.

Träningsmaskiner gör det enkelt att träna hela kroppen

En bra allround-maskin samlar alla välkända och viktiga träningsövningar i en och samma maskin, så att du är säker på att du kan träna hela kroppen.

På de flesta träningsmaskiner kan följande övningar utföras:
- Dragövningar för såväl arm- som ryggmuskler
- Bicep curl/armcurl
- Bröstpress (alternativ till bänkpress)
- Station för benövningar där det är möjligt att träna alla benmuskler
- Rygg och axlar
- Mage

Med andra ord har du alltså möjlighet att träna hela kroppen - någonting som är väldigt viktigt för att uppnå symmetri i träningen samtidigt som du får en kropp som rent generellt blir hälsosammare.

Träningsmaskiner till hemmagym eller träningsklubben

Träningsmaskiner passar bra till nästan alla målgrupper eftersom både vikt och motstånd kan regleras av den som tränar, men även på grund av maskinens allsidighet då hela kroppen tränas vilket är en viktig del av en aktiv och hälsosam vardag.
Dessutom kan det vara en fördel för många att köpa ett hemmagym av flera orsaker. Det kan t.ex. vara så att du bor långt bort från ditt närmaste gym, har arbetstider som inte passar med gymmets öppettider eller en stressig vardag där det är svårt att hitta tiden för träning. Med en träningsmaskin kan du enkelt träna när det passar dig och dessutom undgår du att slösa tid på transport. Det kan också vara så att du alltid har önskat dig ditt eget gym där hemma, men på grund av den höga kostnaden samt brist på plats för flera stora maskiner i hemmet har det inte varit möjligt. Då kan en träningsmaskin vara både ekonomisk och platssparande.

Med träningsmaskinen är det möjligt att träna övningarna i fasta rörelser, vilket är både säkrare och minimerar risken för skador till skillnad från fria vikter. Dessutom passar träningsmaskinen bra till såväl nybörjare som mer erfarna, eftersom du kan vara säker på att övningarna utförs i en korrekt vinkel och samtidigt är lätta att variera och kan göras svårare vid behov.

I vårt sortiment med träningsmaskiner hittar du fler olika viktklasser, samtidigt som maskinerna är lämpade för alla. Vi har träningsmaskiner på en vikt från 62 kg upp till 100 kg, så att du kan välja den vikt som passar just dig och din nivå bäst.
Även om du väljer maskinen på 62 kg ska du inte känna dig begränsad eftersom maskinen vänder sig till många människor. Om du däremot gärna vill ha mycket motstånd, eller räknar med att bygga upp mycket styrka och muskelmassa, kan du med fördel välja träningsmaskinen med en vikt på 100 kg eftersom den tillåter dig att utveckla dig ännu mer.

Hos bActive hittar du träningsmaskiner från både det globala märket Gymstick och det superkända märket Adidas och dessutom kan vi garantera att alla produkter har god kvalitet och hög säkerhet.