Friluftsknivar

När du är ute i naturen kan en friluftskniv eller scoutkniv komma väl till pass. Oavsett om det är matlagning, snideri, skära av ett rep eller fiske som din friluftskniv ska användas till. Här på sidan kan du läsa mer hur du kan använda din kniv och vilka typer av friluftsknivar du kan köpa hos bActive.

När behöver du en friluftskniv?

Friluftskniv, scoutkniv eller vildmarkskniv, som det också kallas, är ett mångsidigt verktyg som kan användas till en rad olika ändamål när du befinner dig utomhus eller ute i naturen. När du lagar mat ute i vildmarken kan du använda kniven för att skära grönsaker eller fisk. Du kan också använda kniven för att snida och forma trä. Kanske behöver din lägerplats utsmyckning eller utrustning? Använd din scoutkniv för att snida till pinnar du hittar!

Vid fiske kan kniven verkligen komma väl till pass - du kan använda vildmarkskniven både till att skära din fisk och till att skära av fiskelinan vid behov. En friluftskniv kan även vara riktigt bra att ha om du skulle behöva öppna diverse förpackningar, snida rep, skära av snören eller bända saker. Kniven kan helt enkelt bli en riktig räddare i nöden när du befinner dig ute i naturen.

Vilka typer av friluftsknivar finns det?

För den som tycker om att vistas i naturen finns det mängder av friluftsknivar att välja mellan, var och en utformad för att möta specifika behov och uppgifter. Här på sidan hittar du blan annat räddningsknivar, överlevnadsknivar, scoutknivar och vildmarksknivar. Dessutom säljer vi fällknivar och multiverktyg som har många olika arbetsområden och kan komma till användning när du befinner dig ute i naturen. Hos bActive hittar du även kastknivar för den som gärna vill prova på att kasta kniv.

Att tänka på innan du väljer friluftskniv

Innan du väljer vilken friluftskniv du önskar att köpa borde du tänka igenom vad du gärna vill använda kniven till. Är du ute efter en friluftskniv som klarar det mesta eller söker du snarare ett verktyg till att laga mat när du befinner dig ute i naturen? Någonting annat att tänka över är vilken storlek du önskar att kniven har. Om du vill att din friluftskniv enkelt ska få plats i fickan rekommenderas en lite mindre kniv eller en fällkniv. Det är dessutom viktigt att tänka på att kniven alltid ska befinna sig i sin knivslida eller sitt fodral när den inte används för att undvika skador. Vi har även ett stort utbud av friluftskläder, inklusive byxor, jackor och västar med gott om plats till praktiska tillbehör som behövs när du befinner dig ute i naturen.