Pilbåge

Pilbåge till förmodligen Sveriges bästa priser hittar du hos oss!

Bågskytte är en sport som har ca 15 000 utövare i Sverige och passar hela familjen. Det spelar ingen roll om du är liten eller +70 taggare -  ni kan har roligt tillsammans året om. Här hittar du allt från billigaste och enklaste första bågen till betydligt mer avancerade och kraftigare modeller. Vi har handplockat sortimentet och plockat ut de modellerna som ger dig mest pilbåge för pengarna. Vi har även plockat ihop flera mycket prisvärda startpaket som ger dig det mesta du behöver för att börja med din nya roliga hobby! Nedan hittar du pilbågar som både är av compound och recurvemodell. Du hittar även mer information och tips under respektive pilbågar.

Bågskytte

Bågskytte är en perfekt aktivitet för hela familjen, och kan utövas av alla, oavsett storlek eller fysisk kapacitet. Då det är en teknisk idrott med fokus på precision behöver man inte vara fysiskt stark för bli en duktig bågskytt. Dessutom är bågskytte en relativt billig idrott att hålla på med, de flesta behåller sin utrustning i upp till och med 10 år - vilket innebär att du bara behöver köpa en pilbåge, pilar och övriga tillbehör för att sätta igång. Vi på bActive har till och med gjort det ännu lättare för dig, och satt ihop set med allt du behöver för att sätta igång.

Under de senaste åren har bågskytte blivit extra populärt bland ungdomar, och för den som vill börja utöva sporten finns det klubbar och föreningar över hela vårt avlånga land. Det är även möjligt att öva själv, antingen på en angiven bana för bågskytte eller hemma i trädgården. Observera dock att det av säkerhetsskäl alltid krävs en vuxen på plats när barn och ungdomar under 18 år ska öva sig på bågskytte.

Köpa pilbåge

När du ska köpa pilbåge finns det en hel del aspekter att fundera över. Först och främst, vilken typ av båge söker du? Här på sidan kan du välja mellan en så kallad recurve pilbåge och en compound pilbåge. Recurve pilbågen är den mest klassiska modellen, där ju mer man drar upp bågen, desto tyngre blir det och ju längre skjuts pilen iväg. Fördelen med denna typ av båge är att nästan alla kan skjuta med den. Recurve pilbåge är även den typ av pilbåge som är vanligast vid tävlingar, så som t.ex. olympiskt skytte.

Den andra typen av pilbåge som vi säljer här på sidan är en så kallad compound pilbåge, som är en lite nyare modell, utvecklad under 1960-talet. Denna typ av pilbåge har en något annorlunda mekanik, då bågens lemmar är fästa i små hjul, eller “kammar” som de egentligen heter. Hjulens funktion är att skapa en utväxling av kraften, vilket gör att den som håller i bågen inte behöver använda lika mycket kraft, vilket i sin tur gör att pilen färdas med en högre hastighet.

Du hittar juniorvarianter av såväl recurve pilbåge som compound pilbåge, som är speciellt anpassade för nybörjare eller yngre bågskyttar - till ett riktigt överkomligt pris!