Pilbåge

Det finns mängder av olika typer av pilbågar till bågskytte. Här har vi samlat ett brett sortiment som passar såväl nybörjare som de mer övade bågskyttarna. Dessutom till riktigt fina priser! Här hittar du billiga pilbågar, pilbågsset, pilbågar för barn samt både compoundbågar och recurvebågar.

Köpa pilbåge - att tänka på

Bågskytte är en aktivitet som kan passa alla i familjen och kan utövas av de flesta - oavsett ålder eller fysisk kapacitet. Om du inte är säker på att det är just bågskytte som fångat ditt intresse har vi mängder av utrustning och tillbehör till andra aktiviteter som du kan ägna dig åt i din fritid

När du ska köpa pilbåge finns det lite olika aspekter att fundera över. Först och främst bör du tänka över vilken typ av pilbåge du söker. Hos bActive har vi flera olika typer av pilbågar - både pilbågar för barn och pilbågar för vuxna. Dessutom har vi satt ihop pilbågsset, som är perfekta för nybörjaren som vill komma igång med sitt bågskytte direkt utan att behöva tänka på vilka tillbehör som bör införskaffas först. I det stora hela är det inte särskilt dyrt att börja med bågskytte och dessutom håller din pilbåge och resten av utrustningen länge, de flesta behåller sin utrustning i upp till 10 år.

Pilbågar för barn

Om ditt barn önskar att sätta igång med bågskytte är det en bra idé att börja med en barn- eller juniorbåge. Dessa är oftast lite mindre i storleken, och dessutom har vi modeller där pilarnas spetsar är utbytta mot sugproppspilar för att göra pilbågen säkrare innan den lilla skytten lärt sig hur den skall hanteras. Dessa pilar med sugproppar kan sedan bytas ut mot pilar med riktiga spetsar när barnet blir äldre och förbättrar sin skjutförmåga. Det är viktigt att påpeka att en pilbåge med riktiga pilspetsar under inga omständigheter är en leksak och endast skall användas på designerade skjutbanor. Pilbågar för barn behöver inte kosta en förmögenhet, så bågskytte kan vara en fritidsaktivitet som är enkel för de yngre att sätta igång med.

Pilbågsset

För den som är nybörjare och vill sätta igång med bågskytte kan det vara en bra idé att börja genom att skaffa ett pilbågsset. Här på sidan hittar du pilbågsset för barn som innehåller pilbåge, pilar, armskydd och en enklare måltavla. Allt som den lilla blivande bågskytten behöver för att komma igång helt enkelt! 

Du hittar även pilbågsset för den äldre bågskytten, där du förutom pilbågen även får med pilar, armskydd, sikte och måltavla. Dessa set går att köpa med både recurvebåge och compoundbåge. Du kan läsa mer om de olika typerna av pilbågar och vad det är som skiljer dem åt på deras kategorisidor.