Dörtrapets

Med vårt utbud kan du garanterat hitta den dörrtrapets som passar till just ditt behov. Med ett dörrgym kan du endast träna överkroppen så du kan med fördel även ta en titt på vårt stora sortiment av träningsutrustning, så att du inte glömmer bort att träna benen.

Dörrgym, pullup bar, dörrtrapets - kärt barn har många namn

Men funktionen är den samma: det är ett effektivt sätt att träna din överkropp med din egen kroppsvikt. Du kan sätta upp ditt dörrgym därhemma utan att du behöva borra i väggen och du kan enkelt flytta runt på det om du t.ex. önskar att ställa undan det när du får gäster. En pullup bar har länge varit ett populärt träningsredskap på gymmet, men under de senaste åren har den även fått en plats i många hem eftersom det gör att du lättare kan träna på dina egna premisser och precis när du känner för det. Kortare sagt: det gör det möjligt för dig att anpassa din träning till en stressig vardag samtidigt som du sparar både tid och transport - och självklart får du också en bra och effektiv träning.

Pullup bar till dörrkarmen

Om du gärna vill sätta igång med att träna överkroppen och öva dig på dina pull ups och chin ups kan vi rekommendera att du börjar med en pull up stång till dörrkarmen. Det finns många typer av dörrgym, men hos bActive rekommenderar vi den variant som fästs i dörrkarmen framför den som fästs på t.ex. väggen. Detta är en fördel för dig som inte har ett helt hemmagym eller inte vill borra hål i väggen. Dörrgymmet lever upp till sitt namn och sitter fast i dörren men du behöver varken leta fram borrmaskin, skruvar eller dylikt. Det hålls nämligen på plats genom att det spänns fast mellan karmarna eller med hjälp av din egen kroppsvikt så fort du tar fatt i det och hänger från det.
Innan du införskaffar dig ett dörrgym eller en pull up bar bör du undersöka om dina dörrkarmar klarar av att tåla den extra vikt som tillkommer. Detta brukar dock inte vara ett problem.

I vårt sortiment hittar du flera olika varianter av dörrtrapetser och dessutom i olika prisklasser. Om du letar efter ett dörrgym som är prisvärt och du precis har börjat att träna pull ups kan du t.ex. välja vår dörrpostbarr från Gymstick, men om du är på jakt efter lite mer stabilitet rekommenderar vi ett dörrgym från Adidas. Det populära dörrgymmet från Adidas har hela 8 olika greppmöjligheter vilket ger en varierad träning där du enkelt kan träna fler muskelgrupper och på så sätt få bästa möjliga resultat.

Träna hela överkroppen med ett dörrgym

Med ett dörrgym kan du träna hela överkroppen, men framförallt armar och rygg. Det är en effektiv träningsmetod, oavsett vilken nivå du är på, så alla kan vara med. Pull ups och chin ups är två riktigt jobbiga övningar som kräver styrka. Om du är nybörjare och ännu inte kan dra dig upp med hjälp av din egen kraft finns det specialdesignade gummiband som kan köpas till som fästs i baren och sätts fast antingen under dina fötter eller dina knän och hjälper på så sätt till med att fördela vikten.

Hur du använder en dörrtrapets

1) Placera dina händer på stången. Händerna skall vara lite bredare placerade än axelbredd.
2) Dra upp dig själv så att din haka är över pullup baren.
3) Sänk dig därefter långsamt ner igen så att du avslutar med raka armar. Repetera övningen så många gånger du kan.